Effe voorstellen : de "Cissus Rotundifolia"...

Bijgewerkt: jan 16De Cissus rotundifolia is een bijzonder mooie klimplant. De bladeren glimmen en zien er leerachtig uit. Weinig verzorging door de waslaag op de bladeren die vocht vasthouden.

De Cissus houdt van een plekje in de zon, maar hoeft niet in het directe zonlicht gezet te worden. Een plekje in de halfschaduw is daarom ideaal. Plaats de plant voor een raam op het noorden, of een aantal meter van een raam op het westen of oosten.
De Cissus Rotundifolia komt oorspronkelijk uit Oost-Afrika. Cissus komt uit een geslacht van ongeveer 350 soorten Cissus, die onder de wijnstok planten valt. Cissus komt van het Griekse woord Kissos, wat klimop betekent. Het is dus een klimplant, verwant aan de welbekende druif. Verwacht echter geen druiven aan je Cissus ! De plant wordt ook wel eens kamerwingerd genoemd, maar dit is geen unieke naam : er zijn meerdere planten die zo genoemd worden.

Omdat het een klimplant is, heeft deze Cissus wat houvast nodig. In de pot staat daarom meestal een pyramide van bamboestokken, waarlangs de plant naar boven klimt.


5 keer bekeken0 reacties

Kerkplein 2 bus 5

2330   Merksplas

+32(0)14 881500.

Rek.nr Axa : BE95 7512 0930 8458

© 2019 by Hofken van Olyveten . Proudly created by Frederik Verslype